Til hovedinnhold
julemat

Riskrem med rød saus - på to måter

Rødt skal det være! Her er oppskriften på riskrem, samt to klassiske varianter av rød saus.

Lys skål med riskrem og rød saus, toppet med skivede mandler. Servert på rød linserviett, med telys i bakgrunnen.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til riskrem:

5dlkokt risengrynsgrøt (kald)

3dlkremfløte

2sssukker

1tsvaniljesukker

1håndfullmandler (til servering)

Rød bærsaus:

300gbringebær (frosne)

en halvdlvann

1dlsukker

Rød saftsaus:

3dlrød saft

3dlvann

1sspotetmel (utrørt i 1 ss kaldt vann)

Fremgangsmetode

Visp kremfløten luftig med sukker og vaniljesukker. Vend kremen inn i den kalde risgrøten, til du får en jevn blanding. Bruk lette bevegelser, slik at du ikke slår ut luften fra kremen.
Server riskrem med hjemmelaget rød saus og hakkede mandler.

Rød bærsaus

Rør sammen bær, vann og sukker i en liten kasserolle til alt sukkeret er oppløst.
Sil sausen gjennom et dørslag (eller la være om du ikke er så nøye på om sausen skal være uten bringebærstener).
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap frem til servering.

Rød saftsaus

Kok opp rød saft og vann.
Rør ut potetmelet i kaldt vann. Trekk kasserollen til side og hell i potetmelblandingen i en tynn stråle mens du rører.
Varm forsiktig opp til det tykner, trekk så kasserollen til side og sett sausen til avkjøling. Det er viktig at du ikke varmer for lenge og rører for mye, da vil sausen bli seig.
Oppbevar sausen i kjøleskap frem til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit