Til hovedinnhold
langpannekake

Risboller i langpanne

God smak er ikke synonymt med kompliserte oppskrifter og mange ingredienser. God smak handler om kombinasjonen av de rette råvarene, noe denne risbolle-oppskriften er et perfekt eksempel på.

risboller-i-langpanne-hovedbilde.jpg

50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

250gdelfiafett

200gÄnglamark Orange Almond 55% (eller tilsvarende sjokolade med appelsin)

3ssespresso (eller sterk kaffe)

1stkappelsin (revet skall)

2stkegg

180gsukker

100gpuffet ris

1tsgrovt havsalt

Fremgangsmetode

Smelt kokosfett og sjokolade sammen i en kasserolle på svak varme. Rør inn espresso og revet appelsinskall. Sett til avkjøling.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis (5 minutter).
Rør sammen sjokolademiksen og eggedosis til alt er godt blandet.
Vend inn puffet ris og bland godt sammen.
Kle en liten langpanne (ca. 30x20 cm) med plastfolie. Hell over risblandingen og jevn ut med en slikkepott. Dryss over salt og sett i frysen i 30 minutter til risblandingen har stivnet. Du kan også sette formen i kjøleskapet, men da vil det ta lenger tid.
Bruk en varm kniv og skjær i passe store biter, ca. 24 stk. Oppbevar kjølig i plastposer for å forhindre at risbollene tørker ut.
Tips! Du kan også bruke små papirformer hvis du vil lage tradisjonelle risboller.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit