Til hovedinnhold
kjøtt

Chili con carne med gresskar

En hot chili con carne er perfekt at når vinteren nærmer seg. Har du i gresskar i denne gryteretten, får du en skikkelig kul høst-vri.

1min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkgul løk

4stkfedd hvitløk

1stkchili (rød)

olje (til steking)

400ggrytekjøtt

1tschipotle chilipulver (eller røkt parika)

1 og en halvtscayennepepper

1tskanel

1tsspisskummen

2sskakao

4sstomatpuré

2bokserhermetiske tomater

3dlkjøttkraft (eller vann)

1stkflaskegresskar

2stkpaprika (rød)

1stklime

salt

topping:

koriander

limebåter

avokado

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk og chili. Behold frøene for en spicy variant. Varm litt olje i en stor gryte og surr blandingen til det er mykt og blank.
Tilsett grytekjøtt i terninger og brun kjøttet. Tilsett chipotle eller røkt paprika, cayennepepper, kanel, spisskummen og kakao og bland godt sammen med kjøttet.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og kjøttkraft eller vann. Gi det et oppkok, skru ned temperaturen og la det småputre.
Del flaskegresskaret i to og skrap ut innholdet. Skjær bort det ytterste skallet, og del gresskarkjøttet i terninger.
Del paprikaen i grove biter. Ha det oppi gryta og la det putre sammen i minst 30 minutter. Gryta kan gjerne stå og putre lenger også om du har tid.
Skyll bønnene og tilsett mot slutten av koketiden. Smak til med limesaft, salt og mer chili om du vil ha det sterkere. Server med frisk koriander på toppen og avokado på siden.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn