Gryte med svinekjøtt
Svinekjøtt i gryte er en putrende og velsmakende middag som du lager på under halvtimen.
![Gryte med svinekjøtt i en hvit skål, skålen står på en svart tallerken sammen med flatbrød](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1jAnHAvMfJKVQ3k10pJFKu/254d419b8f67cc430d65aa1fe425500c/oppskrift-pa_svinefilet-i-gryte.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
350 gstrimlet svinekjøtt
1 ssolje
2 sstomatpuré
5 dlkjøttbuljong (5 dl kokende vann og 1 buljongterning)
600 gfrossen lapskausblanding (ev. andre grønnsaker)
1 ssmaizena
en halv dlkaldt vann
1 pkflatbrød
2 sssmør
Fremgangsmetode
Fres 350 g strimlet svinekjøtt i en gryte med 1 ss olje i ca. 3 minutter. Rør inn 2 ss tomatpuré og fres videre 1 minutt.
Tilsett 5 dl kjøttbuljong og 600 g lapskausblanding. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter eller til grønnsakene er møre.
Rør ut 1 ss Maizena i 0,5 dl vann og rør inn i gryten til sausen tykner, 2-3 minutter. Server med flatbrød og smør til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆