Til hovedinnhold
kjøtt

Hasselback-kylling med urter og fetaost

Kyllingfilet blir utrolig saftig og smakfull hvis du fyller den med ost og urter. Lær deg hasselback-teknikken, så lykkes du alltid med kyllingmiddagen.

Hasselback-kylling med urter og fetaost

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

basilikum

persille

dill

olivenolje (+ 1 ss til pensling)

hvitløk

sitron

havsalt

pepper

fetaost

kyllingfileter

paprikapulver

Fremgangsmetode

Grovhakk basilikum, persille og dill. Bland det sammen med 4 ss olivenolje.
Finhakk hvitløk og rasp sitronskallet over sammen med urtene. Skvis saften i blandingen og tilsett salt og pepper. Smuldre fetaosten og bland godt sammen med urtene.
Kutt hakk med ca. 1 cm mellomrom halvveis ned i kyllingfiletene. Fyll lommene med urte- og osteblandingen. Pensle med litt olivenolje, og topp med litt paprikakrydder.
Legg kyllingbrystene i en grillform, og grill under lokk i 15-20 minutter. Legg kyllingfiletene over på grillen et par minutter for å gi dem litt grillmerker. Ikke snu filetene, da vil fyllet renne ut.
Har du ikke grill kan du legge kyllingfiletene i en ildfast form og steke dem i stekeovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne grillelementet de siste par minuttene for å få en fin stekeskorpe.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆