Rosastekt reinsdyrstek med glaserte beter og rømmesaus
Reinsdyrstek er mørt og magert kjøtt, og det passer spesielt godt sammen med høstens gode grønnsaker og en enkel rømmesaus med friske urter. Server med hjemmelaget potetstappe og friske bjørnebær til.
![mega_oppskrift_host_reinsdyrstek-beter.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3mRJ49Dcb5CCzuZJpxBUyy/e1608f78b6b5240c154d8dccfa264d3a/mega_oppskrift_host_reinsdyrstek-beter.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til reinsdyrsteken:
1 stkreinsdyrstek (ca. 700 g, stek av elg, hjort eller rådyr kan også brukes)
1 dæsjsalt og pepper
2 stilkerfrisk timian
1 sssmør til steking
2 dlvann
2 dlrødvin (eller druejuice)
Dette trenger du til betene:
3 stkrødbeter
2 stkgulbeter
1 sssmør
2 sssukker
1 tsknuste korianderfrø (kan evt. sløyfes)
Dette trenger du til rømmesaus:
1 begerrømme
1 nevefinhakkede friske urter (f.eks. gressløk, kjørvel, estragon, persille, dill)
Fremgangsmetode
Gni steken inn med salt, pepper og timian. Brun steken på alle sider i smør i en stekepanne. Ha steken over i en ildfast form, og tilsett vann og vin eller druejuice.
Stek midt i ovnen ved 125 °C. Bruk steketermometer. Når kjernetemperaturen er ca. 60 °C er kjøttet rosastekt. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
Kok betene i 50 minutter eller til de er møre. Skyll dem i kaldt vann og trekk av skallet. Del betene i biter og glaser dem i smør, sukker og koriander i en stekepanne.
Hvis du bruker både rødbeter og gulbeter kan de stekes hver for seg så ikke rødbetene setter farge på de gule.
Sil sjyen fra steken over i en kjele og kok den til den tykner. Pisk inn rømmen og varm forsiktig opp. Smak til med salt, pepper og urter, og server.
Tips! Servér med hjemmelaget potetmos og friske bjørnebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆