lam og får
Slik lager du verdens beste fårikål
Tenk at to ingredienser som kål og kjøtt kan bli så godt etter noen timer i gryta! Her er triksene som gjør fårikålen enda bedre.
![Blågrønn støpejernsgryte med fårikål, på en rustikk trebakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4n9xWnL9pYAeLJ9qvADDOK/bf0f0acd7c039cfee16b24b4a590cccc/farikal-ferdig.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
3t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 og en halv kgfårikålkjøtt (lam eller sau)
2 kgkål
3 sshel pepper
2 tssalt
3 dlvann (spe med mer om gryta blir for tørr underveis)
Fremgangsmetode
Legg ca halvparten av kjøttet med fettsiden ned i ei stor gryte.
Del kålen i båter og legg ett lag over kjøttet. Strø over salt og pepper. Gjenta til du har fått alt kjøtt og kål i gryta.
Hell vannet i gryta og kok opp under lokk. Skru ned varmen og la kjøttet dampe seg, fortsatt under lokk, i to-tre timer. Du ser enkelt når kjøttet faller fra beinet, da er fårikålen ferdig.
Server fårikål med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og sjy fra bunnen av gryta.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆