svinekjøtt
Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus
Sommerkoteletter er fantastisk enkel og saftig grillmat – om du har grillet dem riktig. Det som tar lengst tid er faktisk å fyre opp grillen og koke potetene!
![Sommerkoteletter med tilbehør på blå tallerken](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3VFlMOUK0mDrthxPpfSxR8/1c29149f7fcda67964f7951779350325/sommerkoteletter_hoved.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 gnypoteter
4 stksommerkoteletter
1 og en halv ssrapsolje (til pensling)
2 stkhjertesalat (delt i to)
4 stkgrillspyd (i tre, bløtlagt)
200 gcherrytomater
Sennepssaus:
2 ssdijonssennep
2 ssgrov sennep
1 ssflytende honning
4 ssolivenolje
1 tssitronsaft
1 ssfersk timian (finhakket)
salt og pepper
Fremgangsmetode
Kok nypoteter møre i lettsaltet vann.
Lag sennepssausen: Rør sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med timian, salt og pepper. Sett til side.
Pensle sommerkotelettene med litt olje og grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side. Legg kotelettene over på indirekte varme et par minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Del hjertesalt i to på langs. Pensle med olje og legg på grillen med snittflaten ned. Grill i 2-3 minutter på direkte varme.
Tre cherrytomater på bløtlagte trespyd. Pensle med litt olje og grill på direkte varme i 1-2 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆