Til hovedinnhold
svinekjøtt

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus

Sommerkoteletter er fantastisk enkel og saftig grillmat – om du har grillet dem riktig. Det som tar lengst tid er faktisk å fyre opp grillen og koke potetene!

Sommerkoteletter med tilbehør på blå tallerken

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

600gnypoteter

4stksommerkoteletter

1 og en halvssrapsolje (til pensling)

2stkhjertesalat (delt i to)

4stkgrillspyd (i tre, bløtlagt)

200gcherrytomater

Sennepssaus:

2ssdijonssennep

2ssgrov sennep

1ssflytende honning

4ssolivenolje

1tssitronsaft

1ssfersk timian (finhakket)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Kok nypoteter møre i lettsaltet vann.
Lag sennepssausen: Rør sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med timian, salt og pepper. Sett til side.
Pensle sommerkotelettene med litt olje og grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side. Legg kotelettene over på indirekte varme et par minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Del hjertesalt i to på langs. Pensle med olje og legg på grillen med snittflaten ned. Grill i 2-3 minutter på direkte varme.
Tre cherrytomater på bløtlagte trespyd. Pensle med litt olje og grill på direkte varme i 1-2 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit