Superenkel kylling tikka masala
Kylling tikka masala er perfekt å servere hvis du har lyst på en varm og mettende middag med masse gode smaker. Vår versjon tar heldigvis ikke kjempelang tid å lage.
![000-kylling-tikka-masala-hovedbilde.png](/assets/contentful/b26eki8n3vte/30LBHJnRXmJbc2aSWw8iye/dd804841eb892f7178d4804aa0d1e12e/000-kylling-tikka-masala-hovedbilde.png?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til krydderpaste til sausen:
3 feddfinhakket hvitløk
4 cmfersk revet ingefær
en halv stkfinhakket rød chili
en halv stkfinhakket grønn chili
10 stkusaltede cashewnøtter
en halv tschilipulver
en halv tsmalt spisskummen
1 tsmalt koriander
1 tsgurkemeie
en halv tsmalt muskat
en halv tsmalt kanel
en fjerdedel tsmalt nellik
en halv tsmalt pepper
1 tssalt
Dette trenger du til masalasaus:
4 ssnøytral olje
1 stkfinhakket løk
1 stkspisspaprika (rød, finhakket)
2 bokserkokosmelk
1 bokshakkede tomater
600 gkyllingbryst (gjerne økologisk)
Dette trenger du som tilbehør:
3 dlbasmatiris
1 pottefrisk koriander
2 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Start med å lage krydderpasten. Støt hvitløk, ingefær, chili og nøtter til en paste og bland med de tørre krydderne.
Lag masalasausen. Ha olje i en panne. Tilsett løk og paprika. Stek dette på medium varme i ca 5 minutter, mens du rører ofte.
Tilsett krydderpasten. Stek videre i 5 minutter mens du fortsetter å røre.
Hell på kokosmelk og tomater og la dette småputre i ca 10 minutter.
Skjær kyllingen i store stykker og legg dem i sausen. La kyllingbitene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Du kan også velge å grille hele kyllingbryst og servere dem til sausen.
Kok ris som anvist på pakken.
Dryss masse koriander over gryteretten rett før servering. Server med ris og limebåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆