Til hovedinnhold
svinekjøtt

Kjetils sylte

Sylte hører helt naturlig julen til. Du får kjøpt denne sylten på Coop Mega, men du kan også lage den selv etter Kjetil Kvarteigs oppskrift.

Skåret sylte på en blå tellerken pyntet med vårløk.

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kgsvinebog

4gsalt

1klypepepper

1klypemalt nellik

1klypeallehånde

1klypeingefær

1ssgelatinpulver

200gspekk (uten svor)

Fremgangsmetode

Kjøttet må ikke være for magert, det må være litt fett i det. Skjær kjøttet i små terninger. Bland det med ­krydder og gelatin. Legg det lagvis i en liten form med tynne lag med spekk ­imellom. Dekk formen med plastfolie.
Sett formen i en kjele og ha på vann til det dekker. La den trekke i til en kjernetemperatur på 78 °C. Bruk steketermometer. Det tar et par timer.
La den stå og hvile i 15 min. La den ligge i formen og legg den i press til dagen etter. Har du syltepresse kan du legge den i pressen. (Denne sylten får du også kjøpt hos Coop Mega.)

Kjetil Kvarteig er lokalmatansvarlig for Coop Midt­Norge og er fra Røros. Han vokste opp på gård, og der var det alltid hjemmelaget sylte til jul.

– Det er noe helt eget med smaken av hjemmelaget, synes Kjetil.

– Men jeg fant aldri tilbake til den samme gode smaken på den sylten jeg fikk kjøpt i butikken. Derfor bestemte jeg meg for å begynne å lage den selv.

Nå produseres det 20 tonn sylte hver eneste jul på Røros etter hans oppskrift.

Hemmeligheten ligger i krydderblandingen og i et riktig forhold mellom spekk og kjøtt.

Sylten fra Coop lages på Røros av lokalt kjøtt, og Kjetil vokter fortsatt over produksjonen.

Med hans oppskrift er det ingen ting i veien for at du får det til selv. Og skulle du tenke at du heller vil overlate jobben til Kjetil, så vet du hvor du får tak i sylten hans hen. Den ligger i disken på Coop Mega nå før jul.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit