svinekjøtt
Flesk og duppe
Hvis det er lenge siden du har hatt flesk og duppe til middag, bør du gjøre noe med det!
![Flesk og duppe servert på lys middagstallerken, servert med kålrotmos, kokte poteter og gulrot. Mørk grå bakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1XLqt6qSZKDBAD6o63awBN/e93c2bdd65649a883881ee1ef12c8c69/flesk-og-duppe-ferdig-med-tilbehor.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 glettsaltet sideflesk
2 sssmør
Kålrotstappe:
1 kgkålrot
1 dlkremfløte
2 sssmør
1 tssalt
en halv tshvit pepper (sort pepper går også bra)
Duppe:
2 sssmør
3 sshvetemel
5 dlmelk
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
2 ssstekefett (fra steking av sideflesket)
Fremgangsmetode
Skjær svoren av sideflesket og kutt det i skiver, rundt 1 cm tykke.
Ha smør i stekepannen og stek flesket sprøtt. La det renne av seg på et stykke tørkerullpapir, så det blir sprøtt.
Kålrotstappe
Skrell og kutt kålroten i biter. Ha i en kjele med vann og kok til kålrotbitene er møre.
Hell av vannet og la bitene dampe av seg litt i kjelen. Så moser du bitene og tilsetter fløte og smør. Mos så fint eller grovt du vil, og smaksett med salt og pepper
Duppe
I en tykkbunnet kjele smelter du smør og rører inn hvetemel. Spe med melken litt etter litt, og la duppen koke opp mellom hver gang du har i melk.
Når duppen er passe tykk, heller du i stekefettet fra pannen du har stekt flesk i. Rør godt, og smak til med salt og pepper.
Servér med kokte gulrøtter og poteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆