Til hovedinnhold
svinekjøtt

Flesk og duppe

Hvis det er lenge siden du har hatt flesk og duppe til middag, bør du gjøre noe med det!

Flesk og duppe servert på lys middagstallerken, servert med kålrotmos, kokte poteter og gulrot. Mørk grå bakgrunn.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800glettsaltet sideflesk

2sssmør

Kålrotstappe:

1kgkålrot

1dlkremfløte

2sssmør

1tssalt

en halvtshvit pepper (sort pepper går også bra)

Duppe:

2sssmør

3sshvetemel

5dlmelk

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

2ssstekefett (fra steking av sideflesket)

Fremgangsmetode

Skjær svoren av sideflesket og kutt det i skiver, rundt 1 cm tykke.
Ha smør i stekepannen og stek flesket sprøtt. La det renne av seg på et stykke tørkerullpapir, så det blir sprøtt.

Kålrotstappe

Skrell og kutt kålroten i biter. Ha i en kjele med vann og kok til kålrotbitene er møre.
Hell av vannet og la bitene dampe av seg litt i kjelen. Så moser du bitene og tilsetter fløte og smør. Mos så fint eller grovt du vil, og smaksett med salt og pepper

Duppe

I en tykkbunnet kjele smelter du smør og rører inn hvetemel. Spe med melken litt etter litt, og la duppen koke opp mellom hver gang du har i melk.
Når duppen er passe tykk, heller du i stekefettet fra pannen du har stekt flesk i. Rør godt, og smak til med salt og pepper.
Servér med kokte gulrøtter og poteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit