Til hovedinnhold
middagspai

Quiche Lorraine

Dette er en verdenskjent klassisk fransk pai med ost og bacon. Quiche betyr pai, og Lorraine er navnet på regionen i Nord-Frankrike som grenser mot Tyskland. Vi har laget den med ferdig paideig, men du kan selvfølgelig lage din egen hvis du har anledning. All lagret ost egner seg godt, så variér gjerne med sorter som Jarlsberg eller Sveitser, hvis du ikke har fransk gruyère som det står i oppskriften.

fransk-mat-quiche

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pkpaideig

150gbacon

250gGruyere ost (eller hvitost)

2sshakket gressløk

en halvtspepper

4stkegg

2 og en halvdlmelk

Fremgangsmetode

Trykk deigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit