biff, storfe, oksekjøtt
Tradisjonelle kålruletter
Saftige kålruletter med gulrot, potet og saus er herlig tradisjonsmat. Her får du tipsene som gir perfekt resultat hver gang.
![Hjemmelagede kålruletter servert på lys middagstallerken, med kokt potet, gulrot og tyttebær på siden.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3TYVft7M2TaugfvpAaFu5k/9e990a8838e9f1e9cf7a734c5c2c7cca/kalruletter-servert.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkarbonadedeig
en halv stkfinhakket sjalottløk
1 og en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
en fjerdedel tsmalt muskat
en fjerdedel tsmalt ingefær
en fjerdedel tsmalt allehånde
2 og en halv sspotetmel
2 dlmelk
12 stkkålblader
2 og en halv dlbuljong
2 sssmør
Fremgangsmetode
Bland sammen kjøtt, krydder og potetmel. Kjør sammen og spe på med litt og litt melk i foodprocessoren. Kjør sammen på høy hastighet.
Ta kålbladene fra stilken, skjær bort den tykkeste delen av stilken. Er kålbladene store kan de deles i to. Forvell bladene ca. 1 minutt i fosskokende vann som er lettsaltet. Avkjøl i kaldt vann og renn av.
Legg ca. 50 gram kjøttfarse i hvert blad, brett det sammen som en pakke. Legg pakkene tett i en ildfast form.
Slå over buljong og litt smør i formen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Server kålruletter med kokte poteter, grønnsaker og rørte tyttebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆