Til hovedinnhold
restemat

Rislapper med appelsinsøtet rømmekrem

Ikke kast restene etter grøtfesten – lag rislapper i stedet. De herlige små «pannekakene» kan nytes både til frokost, dessert og kveldsmat.

Gyldne rislapper servert på hvit tallerken, med rømme, klementinbåter og et dryss pistasjenøtter. Står på julepyntet bord i lyse og beige farger. Klementin med nellikspiker ved siden av.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Rislapper:

5dlkald risgrøt

2sssukker

2stkegg

1dlhvetemel

en fjerdedeltskanel

en fjerdedeltssalt

2sssmør til steking

Rømmekrem:

1begerlettrømme

1dlappelsinmarmelade

2sspistasjenøtter (grovhakket)

Fremgangsmetode

Rislapper

Visp grøt, sukker, egg og hvetemel sammen i en bolle til du har en jevn røre. Smak til med kanel og litt salt.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i røre og beregn ca. 0,5 dl røre per lapp. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten og stek videre i ca. 1 minutt.

Rømmekrem

Rør sammen lettrømme og syltetøy.
Server rislappene mens de fremdeles er lune. Topp med rømmeblandingen, og strø over pistasjnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit