dessert og søt bakst
Rislapper med appelsinsøtet rømmekrem
Ikke kast restene etter grøtfesten – lag rislapper i stedet. De herlige små «pannekakene» kan nytes både til frokost, dessert og kveldsmat.
![Gyldne rislapper servert på hvit tallerken, med rømme, klementinbåter og et dryss pistasjenøtter. Står på julepyntet bord i lyse og beige farger. Klementin med nellikspiker ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4PM2W9LIDkH2nfbwif7xHU/57d730243b54eae45d29a514031b72a1/rislapper-av-rester-etter-julegroten.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Rislapper:
5 dlkald risgrøt
2 sssukker
2 stkegg
1 dlhvetemel
en fjerdedel tskanel
en fjerdedel tssalt
2 sssmør til steking
Rømmekrem:
1 begerlettrømme
1 dlappelsinmarmelade
2 sspistasjenøtter (grovhakket)
Fremgangsmetode
Rislapper
Visp grøt, sukker, egg og hvetemel sammen i en bolle til du har en jevn røre. Smak til med kanel og litt salt.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i røre og beregn ca. 0,5 dl røre per lapp. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten og stek videre i ca. 1 minutt.
Rømmekrem
Rør sammen lettrømme og syltetøy.
Server rislappene mens de fremdeles er lune. Topp med rømmeblandingen, og strø over pistasjnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆