Til hovedinnhold
lam og får

Soyaglasert pinnekjøtt i steam buns

Henriettes urøkte pinnekjøtt er både Norgesmester og Gullmedaljevinner i NM i kjøttprodukter i år, så her vil du ikke kaste bort en eneste bit! Har du rester etter pinnekjøttmiddagen kan du nemlig lage småspicy soyaglasert pinnekjøtt i steam buns, med deilige asiatiske smaker.

Steam buns på blått fat med soyaglasert Henriettes pinnekjøtt, strimlet agurk og gulrot, fersk koriander og chili. Sesamfrø strødd over, og ekstra soyadip på siden. Rustikk bakgrunn.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

200gHenriettes urøkte pinnekjøtt (dampet og renset, kun kjøtt)

1 og en halvdlsaltredusert soyasaus

1sssesamolje

85gbrunt sukker

85gflytende honning

5feddhvitløk (finhakket)

1stkrød chili (finhakket)

1ssfersk ingefær (finhakket)

Tilbehør:

8stksteam buns

1stkstor gulrot (finstrimlet)

1stkagurk (finstrimlet)

1håndfullfersk koriander

1ssristede sesamfrø

Fremgangsmetode

Soyaglaze

Skrell hvitløk og ingefær, og finnhakk. Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og membranen, og fjern stilken. Finhakk chilien og ha den i en liten gryte sammen med hvitløk, ingefær, soyasaus, sesamolje, brunt sukker og honning.
Kok opp på middels varme, rør en gang iblant, og la blandingen småputre i ca. 10 minutter.
La glazen avkjøles på kjøkkenbenken mens du tilbereder steambuns og snitter grønnsaker, den vil tykne litt etterhvert som den avkjøler.
Er du ikke så glad i biter av chili, hvitløk og ingefær kan du kjøre glazen glatt med en stavmikser.
Riv kjøttet fra pinnekjøttet i mindre strimler, og bland sammen med glazen.
Fordel utover et bakepapirkledd stekebrett, eller en ildfast form, og varm på 200 grader i ca. 10 minutter. Kjøttet er allerede dampet, så her skal det bare bli gjennomvarmt, og litt sprøtt i kantene.

Montering

Tilbered steam buns som anvist på pakken.
Vask og skrell gulrot, og vask agurk. Skjær både gulrot og agurk i tynne strimler. Legg ca. 1 ss pinnekjøtt i hver steam bun, legg gulrot- og agurkstrimler lagvis, og strø over koriander og ristede sesamfrø.
Har du igjen resterende soyaglaze kan denne serveres som dippingsaus ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit