Til hovedinnhold
vegetar

Lag fantastisk falafel som ikke smuldrer

Falafel er vegetarutgaven av «mors kjøttkaker» og en av de absolutt største stjernene på vegetarhimmelen. Lær hvordan du enkelt lager den eksotiske klassikeren – uten at falaflene smuldrer!

Lag fantastisk falafel som ikke smuldrer

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2dltørkede røde linser

50grødløk

3feddhvitløk

1tssalt

5gfrisk bladpersille ( finhakket)

5gfersk koriander ( finhakket)

1tssriracha saus (eller chilipulver)

1 og en halvtspaprikapulver

1 og en halvtsmalt spisskummen

en halvtssort pepper

en fjerdedeltsmalt kardemomme

1tsExtra virgin olivenolje

1dlnøytral olje til steking (se hvor mye du trenger)

Dette trenger du til tahinidressing:

1dltahini (økologisk)

3feddhvitløk

en halvdlvann (evt. 1 dl)

1 og en halvsssitronsaft

en fjerdedeltsflaksalt

Dette trenger du til urtesaus:

1ssfriske mynteblader (finhakket)

1ssfinhakket dill

2ssExtra virgin olivenolje

1sssitronsaft

en halvtssalt

1tsristede sesamfrø

Dette trenger du til servering:

4stkpitabrød

1pkbaby leaf salat

Fremgangsmetode

Lag falafler: Bløtlegg linsene i 30-40 minutter, maks 1 time. Hell av vannet og skyll godt. La linsene renne godt av før neste steg.
Ha linser, løk, hvitløk, salt, urter, saus og krydder i en food processor og kjør sammen til en grov mos. Konsistensen skal være relativt grov og tørr, men samtidig lett å forme til kuler.
Spe på med litt olje eller maisenna dersom det er behov for å endre konsistensen. La blandingen få «sette seg» i kjøleskapet i ca. 1 time.
Lag dressing: Bruk stavmikser og kjør sammen tahini og hvitløk. Spe på med romtemperert vann til en tyktflytende konsistens før sitronsaften røres inn. Smak til med salt.
Lag urtesaus: Rør finhakkede mynteblader og dill, olje, sitronsaft, salt og sesamfrø til en frisk urtesaus.
Sett ovnen på 200˚C og ha godt med olje i en ildfast form. Form små, runde boller av falafeldeigen og press bollene lett ned med håndbaken. Stek midt i ovnen i 10 minutter, snu bollene og stek videre i 10 minutter til.
Server nystekte falafler i pitabrød med salat, tahinidressing og urtesaus.
Falafel-farsen kan oppbevares 1 døgn i kjøleskapet før bruk. Ferdigstekte falafler kan også fryses.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn