Lag fantastisk falafel som ikke smuldrer
Falafel er vegetarutgaven av «mors kjøttkaker» og en av de absolutt største stjernene på vegetarhimmelen. Lær hvordan du enkelt lager den eksotiske klassikeren – uten at falaflene smuldrer!
![falafel med rode linser med pitabrød og grønn garnityr](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6pLWTmVQEcLsUrMRAUb5I6/3f09e5241f0282d2359cec97f7dd6b97/falafel-med-rode-linser-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
20min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 dltørkede røde linser
50 grødløk
3 feddhvitløk
1 tssalt
5 gfrisk bladpersille ( finhakket)
5 gfersk koriander ( finhakket)
1 tssriracha saus (eller chilipulver)
1 og en halv tspaprikapulver
1 og en halv tsmalt spisskummen
en halv tssort pepper
en fjerdedel tsmalt kardemomme
1 tsExtra virgin olivenolje
1 dlnøytral olje til steking (se hvor mye du trenger)
Dette trenger du til tahinidressing:
1 dltahini (økologisk)
3 feddhvitløk
en halv dlvann (evt. 1 dl)
1 og en halv sssitronsaft
en fjerdedel tsflaksalt
Dette trenger du til urtesaus:
1 ssfriske mynteblader (finhakket)
1 ssfinhakket dill
2 ssExtra virgin olivenolje
1 sssitronsaft
en halv tssalt
1 tsristede sesamfrø
Dette trenger du til servering:
4 stkpitabrød
1 pkbaby leaf salat