Til hovedinnhold

Grønnsaker på grillen

Noen grønnsaker blir faktisk bedre etter en runde på grillen. Her er de 12 beste grillgrønnsakene – og tips til hvordan du får det beste resultatet.

grillet-maiskolbe

 

Her er grønnsaker som smaker supergodt på grillen:

 • Fennikel – forvell den gjerne litt i noen minutter før du legger den på grillen. Del fennikelen i to, pensle på olje og grill den et par minutter. 

 • Sikori – eller endive som den også heter, blir faktisk enda bedre grillet enn rå. Varmebehandlingen gjør denne salaten, som i utgangspunktet er litt bitter, mild og søt i smaken. Del salathodet i to, pensle snittflatene med litt olje, grill i 3-4 minutter. Skvis gjerne litt sitronsaft over før du serverer.

 • Hjertesalat – del hjertesalaten i to på langs. Pensle med olivenolje, strø på litt salt og grill dem med snittflaten ned.

 • Blomkål – del hodet i 1 cm tykke skiver. Pensle med olivenolje og grill dem i 2-4 minutter på hver side.

Fat med grillet asparges, grillede maiskolber og grillspidd med tomater og sopp.                                Vegetarmat smaker kjempegodt på grillen! Faktisk blir mange grønnsaker enda bedre etter en runde på grillen.

 • Aubergine – del auberginen på langs eller på tvers i litt tykke skiver. Pensle og grill dem rett på grillen. Du kan også dele dem i 2 på langs, snitte dem dypt i rutemønster uten å gå gjennom skinnet. Grill i 20 minutter, men snu dem de siste minuttene.

 • Squash – del squash i to halve, i skiver på langs eller på tvers. Pensle med olje og grill dem.

 • Løk – del løken i to, pensle dem på snittflaten og grill dem. Løk kan trenge litt tid på grillen, men resultatet blir en nydelig mild og søt smak.

 • Sellerirot – skrell og del sellerien i tykke skiver. Pakk dem i folie og grill dem indirekte på grillen. Dette tar tid, men ikke mer enn en bakt potet. Ha gjerne i urter og olivenolje/ meierismør. Du kan også bake en hel sellerirot – rens den, gni den med olje og pakk den i folie sammen med 1 hel hvitløk, delt i fedd, rosmarin, timian og en god ss smør. Pakk godt sammen og legg den på grillen på indirekte varme i 1-2 timer. Kutt av toppen og rør den myke innmaten sammen. Press ut hvitløken og bland den inn.

 • Mais – får du tak i helt fersk mais kan du grille dem direkte – gjerne med en del av bladene på. Ta vekk så mange at det bare er et par lag igjen. Grill dem godt og dra vekk bladene. Bruker du hermetiske maiskolber, kan pensle med litt olje og grille i 10-15 minutter, til de er gylne. Server med et deilig kryddersmør. 

 • Paprika – paprika kan grilles skikkelig hardt. De kan gjerne bli helt svarte. Når de tilsynelatende er brent, legger du dem i en liten plastpose og la dem ligge noen minutter. Ta dem ut og dra av skallet. Spis dem som de er eller legg dem i en olje med urter og hvitløk.

 • Asparges – knekk av den nederste delen av stilken (der den knekker naturlig når du legger litt press på).  Dypp dem gjerne i en olje og dryss over salt og pepper. Grill i 3-5 minutter. Asparges er forresten supre som en «ventepølse» - med en skive tørket skinke rundt.

 • Avokado – del avokadoen i to, pensle med olje og legg dem med snittsiden ned. Grillet avokado smaker kjempegodt i salater, på sandwicher, på burgere, i lompe eller tortilla. Du kan også lage en ny vri på rekecocktailen: fylle den grillede avokadoen med reker, dill, salat, tomater og en majonesbasert dressing.

Grønnsaker på spyd:

Mindre grønnsaker, som småløk, bittesmå
poteter, små tomater og sopp, kan man tre på spyd og grille.

Deilige oppskrifter

Fikk du lyst til å grille grønnsaker i dag, finner du mange gode oppskrifter på grønnsaker på grillen hos Grill Perfekt.

Tips!

For å forkorte grillgrilltiden kan du stikke små hull med en grillpinne
eller forkoke  grønnsakene litt før du legger dem på grillen.

Stekebrett med grillede grønnsaker i skiver, tomater, sopp, paprika, løk, gulrøtter og hel chili.

     Grønnsaker trenger ulik tid på grillen for å bli skikkelig gode. Grill dem helst hver for seg, eller sett sammen et spyd med grønnsaker som trenger like lang tid.

Grønnsaker til overs? 

 • Lag en suppe dagen etter. Den gode grillsmaken setter et deilig preg på en suppe også.
 • Grillede grønnsaker smaker veldig godt i en couscous salat.
 • Grillede grønnsaker er fantastisk på pizza!
 • Lag en pasta med grillede grønnsaker og pesto.
 • Lag urteolje: varm opp en god porsjon olivenolje, ha i hvitløk og masse ferske urter. De grillede grønnsakene holder i mange dager i en slik olje. Bruk dem på sandwicher og på burgere.
 • Og ble det lite kjøtt? Surr bacon eller spekeskinke rundt grønnsakene!


Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit