Slik bruker du rester av løk
RestematLøk er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har, og kan brukes i mange retter. Løken endrer nemlig både smak og konsistens etter hvordan du tilbereder den.
![Løk i forskjellige sorter og farger ligger på kjøkkenbenk med fjøl i marmor. Rødløk, guk løk og sjalottløk, både hel, i båter og i ringer.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6gqWRX4vBI9MgvAnvsZrfa/5101144cc5035f592c29b313e3147bce/rester-av-lok.jpg?preset=tiny&dpr=2&q=75)
Har du rester av løk, er det bare å glede seg. Løkfamilien er stor, og du finner løk i mange former og varianter, blant annet gul løk, rødløk, sjalottløk, småløk, purre og vårløk.
Slik oppbevarer du løk
Hvis du skal oppbevare løk lenge, bør den helst ligge i et nett eller papirpose på et mørkt og kaldt sted. Skal du bruke løken i løpet av et par uker kan den godt oppbevares i romtemperatur, men unngå direkte sollys og varme overflater.
Stekt løk er klassisk tilbehør til blant annet karbonader og seibiff, og løk spiller en viktig rolle som smakstilsetning i sild på glass, men den kan også spille hovedrollen til middag. Bare se her!