Til hovedinnhold

Slik oppbevarer du frukt og grønt

Hvordan du oppbevarer frukt og grønt, har stor betydning for hvor lenge matvarene holder seg friske og fine. Se ekspertens fire oppbevaringstips!

Fat med en halv grapefrukt, rosenkål, oliven, kapers, granatepler, rødkål, sitron, brokkoli, grønn og rød chili, friske urter, tørre bønner og svart ris.

Tips 1: Ned med temperaturen

Tips 2: Bruk plastbokser

Tips 3: Disse kan ikke oppvareres sammen

Tips 4: Unngå direkte sollys

Disse oppbevares best i romtemperatur

  • Epler
  • Pærer
  • Melon
  • Banan
  • Papaya
  • Avokado
  • Tomat
  • Agurk
  • Artisjokk
  • Fersk ingefær
  • Aubergine
  • Squash

Disse bør oppbevares i kjøleskapet

  • Steinfrukter
  • Bær
  • De fleste grønnsaker