Jerseymeieriet
LokalmatLokal, bærekraftig melkeproduksjon fra Herikstad Gård
Jerseymeieriet - Lokal, bærekraftig melkeproduksjon fra Herikstad Gård
Like sør for Bryne sentrum finner vi Herikstad Gård, hjemmet til Jerseymeieriet, et lite familiedrevet meieri som setter dyrevelferd og bærekraft i sentrum. Meieriet drives av Sonja og Per Ådne Skårland, sammen med deres fire døtre. Her produseres førsteklasses meieriprodukter basert på melk fra den erke-britiske kurasen, Jerseykyr.
På Herikstad Gård lever de små, vakre og nysgjerrige kuene et godt liv. De ernærer seg på fôr som dyrkes på gården og i nærområdet, helt uten soya eller langreist fôr. Dette gir en melk av høy kvalitet med et naturlig høyt innhold av fett, protein, vitaminer og mineraler – en smakfull og energirik melk som er helt unik.
Dyrevelferd står sentralt på gården. Kuene får kalve i romslige «fødebinger» fylt med halm, og kalvene tilbringer sine første åtte uker med moren. Dyrene er ute så mye som mulig gjennom året, og når de er inne, hviler de på vannsenger i et godt ventilert fjøs med melkingsrobot.
For å ivareta den gode melken, etablerte familien sitt eget meieri i 2021, hvor de foredler melken lokalt. Her lages alt fra bunnen av – fra separering av melken til kinning av smør. Det tar tid, men resultatet er meieriprodukter av ypperste kvalitet, laget med kjærlighet og omtanke.
Du finner produktene i utvalgte Coop Mega-butikker i Rogaland. Vi er stolte av å kunne tilby produkter fra Jerseymeieriet. Dette er ekte håndverk fra en lokal leverandør som tar både miljø og dyrevelferd på alvor.
Lenge leve lokale smaker!
- ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆