Til hovedinnhold

Alt du trenger å vite om pekannøtter

nøtter

Pekannøtter kan brukes akkurat som valnøtter, men smaker enda søtere. Derfor er denne nøtten perfekt i pai, på kaker og i bakverk.

pekannotter-hovedbilde

Pekannøtten er kjernen av frukten som vokser på pekantreet, som kan bli hele 44 meter høyt. Pekantreet trenger et fuktig og varmt klima, og du finner det hovedsakelig i Mississippi-dalen som strekke seg gjennom Kansas, Texas, Mississippi og Tennessee i USA.

Pekantreet vokser også noen steder i Mexico, Australia, Israel og Sør-Afrika, men nøttene vi spiser her i Norge importeres i hovedsak fra USA. 

Amerikanske valnøtter

Det var indianerne som ga nøttene navnet Pecan. De var viltvoksende og ble dermed en viktig næringskilde for flere indianerstammer.

En del kaller dem også amerikanske valnøtter.

Nøttene er en god kilde til sink, som du ellers finner mest av i animalske produkter. Pekannøtter har også et høyt innhold av umettet fett, kostfiber og jern.

Slik bruker du pekannøtter

Nøttene kan gjerne spises rå, på samme måte som du spiser blant annet valnøtter. Ha dem for eksempel i en nøtteblanding som du tar en neve av hver dag.

Pekannøtter smaker godt i salater, og er hovedingrediensen i amerikansk pekanpai.

Du kan for øvrig hakke pekannøtter og strø dem over eplepai, gulrotkake eller andre kaker, og de smaker dessuten kjempegodt karamellisert til for eksempel is.

Det presses også olje av pekannøtter.

3 herlige oppskrifter med pekannøtter

  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit