Til hovedinnhold

Ekstra god og luftig eggerøre

Kos

Sjekk hvordan du får eggerøren helt perfekt i smak og konsistens.

Eggerøre på 1-2-3

  • Pisk massen godt sammen. Da vil eggehviten og plommen blande seg godt sammen, og du unngår å få hvite klumper av hviten i massen. Gaffel er bra, men du kan også bruke stavmikser eller visp.
  • Stek røren med én gang. Piskingen gjør eggerøren luftig, men bare hvis du tilbereder den med én gang du er ferdig. Blir røren stående, vil luften gå ut av den igjen. Da blir eggerøren hardere.
  • Bruk kun middels varme, rør mens røren steker og avslutt stekingen når den er nesten ferdig. Da er det fremdeles nok varme i eggene til at den siste finishen på stekingen foregår av seg selv. Venter du til den er helt gjennomstekt før du tar den over på fat, vil den bli litt tørr.
  • Noen mener at det er best å vente med salt og pepper til etter stekingen. Salter du massen før den stekes, vil saltet påvirke konsistensen i eggene så massen lett kan bli litt for flytende. Peprer du massen før stekingen, kan dette gi en litt mørkere farge på den ferdige røren. Men her er meningene delte.

Lag eggerøre som stjernekokken

Urtegrønn eggerøre

Eggerøre i ovnen

(Kilder: godt.no, hobbykokken.no, matprat.no, dagbladet.no, aperitif.no)