Til hovedinnhold

Spis julematen med norske grønnsaker

Perfekt julemiddag

Så var vi plutselig i desember og julen, slik som i fjor og året før det, nærmer seg med stormskritt.

Rosenkål

Du trenger (4 porsjoner):

  • 400 g rosenkål
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver bacon

Slik gjør du :

  1. Skjær bacon i strimler, grovhakk kastanjene og plukk av de ytterst bladene på rosenkålen (disse skal brukes senere så ikke kast dem).
  2. Ha i olivenolje i en panne og fres baconstrimlene til de er gylne.
  3. Sleng deretter rosenkålen oppi og la det frese til de er møre (3-4 minutter).
  4. Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper.

Mandelpotet

Tilberedning:

Rødkål

Du trenger (4 porsjoner):

  • 750 g rødkål
  • 2 epler
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7%
  • 2 ts sukker

Slik gjør du:

  1. Skjær kålen i tynne skiver og eplene i båter.
  2. Legg det så lagvis en en kjele, tilsett salt.
  3. Tilsett kjøttkraft og eddik og kok det opp.
  4. La det trekke i 45 minutter. Rør om av og til og smak til med sukker.

Gulrot og kålrot

Du trenger (4 porsjoner):

  • 2 stk kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk mandelpotet
  • 1 dl matfløte
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt muskat
  • 1 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrot, gulrot og poteter. Skjær dem i mindre biter og kok dem i usaltet vann til de er møre.
  2. Hell av vannet og la det dampe litt før du moser grønnsakene.
  3. Tilsett fløte og smør til konsistensen blir passe tykk. Smak til med salt, pepper og muskat.


Velbekomme!