Til hovedinnhold

Øko-kylling fra Hardanger

Kylling fra Homlagarden

Kyllingene fra Homlagarden går fritt både inne og ute, får økologisk fôr og lever dobbelt så lenge som vanlig kylling. Godt for kyllingene, godt for deg.

Øko-kylling fra Hardanger

Kyllingene fra Homlagarden går fritt både inne og ute, får økologisk fôr og lever dobbelt så lenge som vanlig kylling. Godt for kyllingene, godt for deg.

– Når dyrene har det godt, smaker kjøttet bedre, sier daglig leder Bjørn Brynjolf Pedersen i Homlagarden som produserer Änglamark-kyllingen i samarbeid med Coop. Homlagarden ligger vakkert til mellom fjord og fjell i Hardanger. – Bra med boltreplass både inne og ute, økologisk for og god hygiene styrker kyllingens trivsel og helse, sier Pedersen. 

Håndarbeid

Økodrift Homlagarden AS har som første fjørfeprodusent i landet eigne økologiske kyllingforeldredyr. Våre fine seinvaksande brune og svarte kyllingar vert klekt i eige klekkeri. Kyllingane får økologisk oppvekst frå fyrste dag. Våre kalkun er og av ein seinvaksande rase, ein svart kalkun som tåler godt norsk vestlandsklima. Grunnen for at me ynskjer oss seinvaksande raser – både kylling og kalkun- er dyrevelferd og kvalitet på kjøttet. Fuglane veks i eit naturleg tempo og utviklar ein sterk og frisk beinstruktur, muskulatur og indre organ. Fuglane beveger seg raskt og er glad for å kome ut på beite. Kjøttet av desse fuglane har smak, farge og konsistens av beste kvalitet!

Mer informasjon på www.homlagarden.no

Øko til folket

Etterspørselen etter økologiske produkter er stor, og Coop har hatt en rekordstor omsetningsvekst på økologiske varer så langt i 2016.
– Mange øko-entusiaster ønsker flere ferske alternativer. Vi svært fornøyde med å kunne tilby kundene våre en ny, fersk økologisk kyllingserie av høy kvalitet, sier Ulrika Thommessen, sortimentssjef for hvitt kjøtt i Coop. Änglamark økologisk kylling blir å finne i Coop Mega-butikker over hele landet. Hittil har fersk økologisk kylling først og fremst vært tilgjengelig på det sentrale Østlandet.

Den økologiske kyllingen er en av 20 øko-nyheter i Änglamark-serien som slippes i høst. Änglamark er Norges største øko-serie.

Ta kontakt med din lokale Coop-butikk for nærmere informasjon om hvilke varer de fører. 

Den økologiske kyllingen er en av 20 øko-nyheter i Änglamark-serien som slippes i høst. Änglamark er Norges største økologiske serie.