Til hovedinnhold

Ni gode matpakketips

Fristende matpakker

Matpakken blir ekstra god og fristende for barna med disse ni tipsene.

Mat i lilla matboks

Matpakke kan være triste greier, og mange sliter med kresne barn som spiser lite og lar brødskive ligge urørt i matboksen. Det kan være utrolig frustrerende – spesielt når vi vet hvor viktig god næring er for barn som skal lære. 

Men med noen kreative triks – og helt uten fancy ingredienser eller dyrt utstyr – kan du lage en matpakkke som barna vil glede seg til å fiske opp av sekken.

1. Bruk pepperkakeformene for alt de er verdt

Matpakke trenger ikke bety kjedelige brødskiver. La deg inspirere av disse gode tipsene til hvordan gjøre matpakken mer spennende med enkle grep!

Når maten ser ut som en dinosaur eller et juletre, er det ikke måte på hvor spennende det er å spise den – og langt mer spennende enn firkantede brødskiver.  

Jo morsomme former og figurer du bruker, jo mer vil som regel barna spise.2. Del inn matpakken med muffinsformer

Hvis du ikke har en matboks med romdelere, kan du bruke muffinsformer i silikon til å dele inn matboksen i ulike seksjoner.

Med ulike seksjoner i matboksen, er det enkelt å fordele frukt, nøtter, pastaskruer og så videre i hvert sitt område.

På denne måten holdes disse adskilt fra brødskiven, og unngår at den blir fuktig eller blander seg sammen. For kresne barn finnes det nemlig lite som er verre enn at ulike matretter blander seg med hverandre.


Foto: Eats Amazing

3. Rull det i en wrap

Det er temmelig kjedelig å finne brødskiver i matboksen hver dag, så variasjon er essensielt for å få barna til å spise opp.

Wraps er en smart erstatning for brød, og kan lages av både lomper, tortillas, grove pannekaker eller grove vafler.

Fyll wrapsen med barnas favorittpålegg, og rull sammen til en størrelse som er enkle å holde og spise for små fingre.


Foto: The Paleo Forry Family

4. Pynt med kakestrø av og til

Et lite dryss med kakestrø som pynt på yoghurten eller på toppen av en sunn energibar, kan ha en utrolig effekt på appetitten til barna.

Det er selvfølgelig ikke så sunt, så det bør kun brukes som en overraskelse fra tid til annet. Da bevarer du samtidig følelsen av at dette er en helt spesiell matpakke. 

5. Bruk opp middagsrestene

Siden brødskiver kan bli litt kjedelig i lengden, er det fint å variere med middagsrestene fra i går.  

Pasta, omelett, kjøttboller eller pølser er typisk mat som smaker like godt kaldt som varmt, og er perfekt å putte i matboksen for å gi barna litt variasjon.

6. Tema-matpakke

Er barna dine over gjennomsnittet opptatt av en leke eller en film for tiden? Da kan du score mange foreldrepoeng om du klarer å få lage en matpakke som bruker barnas interesser som tema.

Du kan for eksempel lage en «Frost-lunsj» med et hardkokt egg som er formet som snømannen Olaf og brødskiver med snøkrystall-fasong.  

Eller hva med en matboks med Harry Potter-tema med saltstenger og strimlet ost formet som sopelimer, og brødskiven som en trollmannshatt?


Foto: Youtube.com


Foto: Easy Bento Box Recipes

7. Send med en lapp

Å sende lapper har forsvunnet litt i dagens digitale verden, men om barna dine har blitt så store at de klarer å lese selv, kan noen hyggelige ord fra mamma eller pappa i matboksen være det som skal til for å få barna om å spise opp maten. 

8. Hold mat og drikke kald helt dagen 

For å få barna til å spise opp matpakken, er det lite som hjelper mer enn å sørge for at drikken er kald og matboksen ikke har begynt å svette. (Hvem husker vel ikke med gru matboksen med svett brunost som lå klistret inntil kanten av matboksen?) 

Kald drikke kan du enkelt sørge for ved å la barnas drikkeflasker ligge halvfylte med vann i fryseren over natten. Neste morgen fyller du opp flasken med kaldt vann fra springen. I løpet av formiddagstimene, vil det frosne vannet begynne å smelte og holdes kald og fristende hele dagen. 

En matboks som holder seg kjølig frem til lunsjtider, kan du for eksempel sørge for ved å ha frosne druer i matboksen. Kulden fra de frosne druene vil, etter hvert som disse tiner, bidra til å holde temperaturen i matboksen nede. Som en bonus smaker druer som enda er litt frosne nesten som is!

 

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit