Til hovedinnhold

2 for-tilbudene hjelper deg med å spare penger

Spar mer

Det finnes mange måter å senke matbudsjettet på. Å betale mindre for varene du trenger må være den aller beste. Da spares det kroner hver gang du handler!

Lise Vermelid Kristoffersen står på kjøkkenet med Coop varer på benken

Lise Vermelid Kristoffersen er superspareren som elsker å dele tips om penger og økonomi. Lise vil i en serie med artikler på våre sider, komme med nyttige tips til hvordan man kan ta smarte økonomiske grep for å få en romsligere lommebok. Les flere sparetips fra Lise her

Hos Extra finner du massevis av 2 for-tilbud. Det betyr at når du velger å kjøpe 2 istedenfor 1 får du en lavere pris pr stykk enn det ville kostet å kjøpe bare 1. Disse 2 for-tilbudene kan du bruke aktivt for å senke prisen på handlekurven din, og dermed matbudsjettet.

De fleste 2 for-tilbudene er faste, så la de bli en del av handlemønsteret ditt. I min familie handler vi for eksempel aldri 1 liter melk ad gangen. Vi kjøper 2 (eller 4) fordi økologisk melk fra Änglamark alltid er på 2 for-tilbud! Da betaler vi 27 kroner for 2 liter istedenfor 16,90 kroner per liter. Det sparer vi 6 kroner og 80 øre på når vi kjøper 2, og 13 kroner og 60 øre når vi kjøper 4. For oss som bruker mye melk er det over 1 000 kroner spart i året. Bare på melk!

Bruker du plantedrikk er det hos Extra 2 for-tilbud på mandel-,ris- og soyadrikk fra Änglamark også. Det koster 35 for 2, så der kan du spare over 8 kr pr liter plantedrikk.

HVILKE TILBUD BØR DU STYRE UNNA?

Som med alle andre tilbud gjelder regelen at du ikke skal handle noe du ikke trenger bare fordi det er på tilbud. Sjekk også holdbarheten om du tar med deg en ekstra vare for å få lave pris. Bruker du ikke varen er det billigst å ikke kjøpe den.

Det er også smart å se hvor mye du faktisk sparer på å ta med deg en ekstra. Her er det store forskjeller på de 2 for-tilbudene hvor du kan plukke og mikse. Min favoritt her er syltetøy. Coop syltetøy er alltid på 2 for 45. Det har ikke veldig mye å si om favoritten din er det rimelige nypesyltetøyet. Da sparer du 3 kr per glass. Plukker du derimot med deg 2 glass blåbærsyltetøy har du spart 25,6 kr!

FYLL OPP SKAPENE OG BLI FLINKERE PÅ UKESHANDLING

En av tingene som bidrar til at vi bruker mer penger på mat enn ønskelig er at vi drar ofte på butikken. Derfor er det å handle sjeldnere et grep som virkelig kan lønne seg.

Men for at sjeldnere handleturer skal bli en realitet er det flere ting som må på plass. Å legge en plan for middager, matpakker og andre måltider fremover er nummer en. Så er det lurt å fylle opp skapene med sånt man stadig trenger.

Og her kommer 2 for-tilbudene inn igjen. Det er 2 for på kaffe, dopapir, pasta, de digge smak-juicene, ferdigpizza, frosne bær og mye mer. Handler du 2 med en gang istedenfor å kjøpe en og en sparer du penger.

Bortsett fra melk, som har begrenset holdbarhet har jeg kun sett 2 for-merket på varer som holder seg lenge. Det gjør at det er perfekt å benytte seg av muligheten til å spare penger samtidig som man får fylt opp skuffer og skap med ting vi alltid har bruk for.

Lise handlet på sin lokale Extra butikk i April 2021, men husk at du også må se etter 2-for-merket på din neste handletur, og gjør det billig!

Se flere tips til hvordan du kan gjøre handleturen hos Extra enda billigere

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit