Til hovedinnhold

Små tiltak kan gi store besparelser

MEDLEMSFORDELER

Vinteren er her, og det betyr vanligvis høyere strømpriser og økt behov for oppvarming i hjemmet.

Små tiltak kan gi store besparelser Å Strøm

Det er enkelt å bytte strømavtale og Å Strøm fikser alt det praktiske for deg. 

Bestill Coop strømavtale her

Cathrin Danielsen har jobbet som kunderådgiver i Å Strøm og har derfor god erfaring med å hjelpe folk med tips til å redusere strømutgiftene.

– Strømmarkedet er komplekst, så mange trenger hjelp til å forstå hvordan det fungerer for å kunne redusere forbruket sitt. Et av de vanligste spørsmålene folk har, er hva som bruker mest strøm i hjemmet, forteller Cathrin.

Vi har blitt med Cathrin og familien til deres hjem i Søgne utenfor Kristiansand. Der forteller Cathrin hva hun pleide å råde kundene til, og hvordan hun selv planlegger strømforbruket i en travel hverdag.

På spørsmålet om hva som bruker mest strøm i hjemmet, er svaret klart;

– Oppvarming står for mer enn halvparten av strømforbruket i en gjennomsnittlig husstand. For hver grad du senker innetemperaturen, kan du spare rundt fem prosent av strømforbruket som går med til oppvarming, forteller Cathrin.

Det kan derfor være lurt å skru ned temperaturen i rom man bruker lite.

Smarte, små grep i hverdagen

Rådene Cathrin har gitt kunder, er også de hun selv praktiserer på hjemmebane. Hun og mannen Vegard bor i enebolig fra 1978 med tre barn i alderen 3, 5, og 10 år og har med andre ord en hektisk hverdag. Da er god planlegging viktig.

– Vi er en travel familie, så løsningene kan ikke gå på bekostning av hverdagslogistikken. Når eldstemann har vært på fotballtrening, må han selvsagt få dusje, men da passer jeg gjerne på han ikke står i dusjen for lenge og at vi alle ikke dusjer rett etter hverandre.

Varmtvann er nemlig den nest største kilden til strømbruk i hjemmet. Det er derfor smart å være bevisst på å ikke sløse med varmtvannet.

- Mange er ikke klar over at det faktisk lønner seg å kjøre oppvaskmaskinen fremfor å vaske opp for hånd, fordi det går så mye strøm til oppvarming av varmtvannet, sier Cathrin.

Reduser nettleien

For å få kontroll på hvor mye strøm de bruker samtidig, har Cathrin og familien nettopp fått installert sanntidsmåleren fra Å Strøm.

– Det er spennende å følge med på forbruket i sanntid. Da ser jeg faktisk hvor mye strøm jeg bruker akkurat nå, og på den måten kan jeg enkelt gjøre grep dersom jeg bruker mer strøm enn jeg burde på en gang. Det er mye læring i det. Målet vårt er å unngå å hoppe opp et nivå på nettleien, sier Cathrin.

For et nivå opp blir fort en hundrelapp mer i måneden.

Les mer om Å Sanntid her

De rimeligste strømtimene

I et hus med fem må klesvasken tas daglig. Cathrin er likevel bevisst på når på døgnet hun setter vaskemaskinen på. I Å-appen kan hun se hvordan spotprisen er time for time, også kommende dag.

– Dersom jeg er hjemme på dagtid passer jeg alltid på å sette på en vaskemaskin siden strømmen som regel er rimeligst midt på dagen.

I tillegg har Cathrin og mannen planer om å installere hjemmelader til elbilen.

– I Å-appen har vi smartlading som gjør at bilen lader automatisk når prisen er lavest. Det kan gi store besparelser i løpet av et år, sier Cathrin.

Om kort tid vil det også bli mulig å smartstyre varmtvannsberedere med Å-appen, slik at oppvarmingen av vannet automatisk styres til de rimeligste strømtimene.

Les mer om Å appen her.

I Å Strøm står kundeservice høyt. Målet er å hjelpe kunden til å ta de gode strømvalgene, både for seg selv og for miljøet.

Kontakt gjerne en av Å Strøms kundebehandlere her.

 

Det er enkelt å bytte strømavtale og Å Strøm fikser alt det praktiske for deg. 

Bestill Coop strømavtale her

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit