Til hovedinnhold

Meksikansk gryte med grønnkålsalat

Meksikansk gryte med kjøttdeig og salsa med grønnkål, mais og bønner, er lettvint kosemiddag. Server med sprø tortillachips og limebåter til.

2 porsjoner meksikansk bowl på en fjøl med tortillachips og kålsalat til vestre og Toro meksikansk pose i forgrunnen samt jalapeño og lime til høyre for skålen

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

Meksikansk gryte:

1poseTORO Meksikansk Gryte

400gkjøttdeig

Grønnkålsalat:

70ggrønnkål (strimlet)

1stkrød paprika (i terninger)

en halvstkrødløk (i terninger)

1stkjalapeño (fersk)

1bokshermetisk mais

1bokssorte bønner (hermetisk)

1stklime

1stkolje

1sshvitvinseddik

2sshonning

1pottehakket koriander

1tssalt

1klypesalt og pepper

Tilbehør:

1posetortillachips

1stklime

Fremgangsmetode

Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt. Ha i strimlet grønnkål og la det koke i 10 minutter. Sil av vannet og avkjøl kålen under rennende vann.
Mens grønnkålen koker, bruner du kjøttdeigen i en gryte eller stor stekepanne. Ha kjøttdeigen og Toro Meksikansk Gryte i en kjele. Tilsett 12 dl vann og rør om. La det koke i 20 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med salt og pepper.
Bland kål, paprika, rødløk, jalapeño, mais og bønner.
Visp sammen saften av 1 lime, olje, hvitvinseddik, honning og litt salt og pepper til en dressing.
Bland dressingen med grønnsakene, og dryss over hakket koriander.
Server gryteretten med kålsalaten, tortillachips og 1 lime i båter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen