Meksikansk gryte med grønnkålsalat
Meksikansk gryte med kjøttdeig og salsa med grønnkål, mais og bønner, er lettvint kosemiddag. Server med sprø tortillachips og limebåter til.

25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
Meksikansk gryte:
1 poseTORO Meksikansk Gryte
400 gkjøttdeig
Grønnkålsalat:
70 ggrønnkål (strimlet)
1 stkrød paprika (i terninger)
en halv stkrødløk (i terninger)
1 stkjalapeño (fersk)
1 bokshermetisk mais
1 bokssorte bønner (hermetisk)
1 stklime
1 stkolje
1 sshvitvinseddik
2 sshonning
1 pottehakket koriander
1 tssalt
1 klypesalt og pepper
Tilbehør:
1 posetortillachips
1 stklime
Fremgangsmetode
Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt. Ha i strimlet grønnkål og la det koke i 10 minutter. Sil av vannet og avkjøl kålen under rennende vann.
Mens gr ønnkålen koker, bruner du kjøttdeigen i en gryte eller stor stekepanne. Ha kjøttdeigen og Toro Meksikansk Gryte i en kjele. Tilsett 12 dl vann og rør om. La det koke i 20 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med salt og pepper.
Bland kål, paprika, rødløk, jalapeño, mais og bønner.
Visp sammen saften av 1 lime, olje, hvitvinseddik, honning og litt salt og pepper til en dressing.
Bland dressingen med grønnsakene, og dryss over hakket koriander.
Server gryteretten med kålsalaten, tortillachips og 1 lime i båter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆