Til hovedinnhold
laks

Cornflakespanert laks med søtpotetmos

Cornflakespanert laks blir sprø og god, og det kan det bety slutten på kampen for å få barna til å like fisk! Servér med deilig søtpotetmos, og urtedip!

Cornflakespanert laks med søtpotetmos, agurkstenger og paprikastenger på hvit tallerken. Hvit urtedip i blå skål i bakgrunnen.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Cornflakespanert laks:

500glaksefilet

1tssalt

en halvtsnykvernet pepper

1dlhvetemel

1stkegg

4dlcornflakes

Søtpotetmos:

800gsøtpotet

50gsmør

en halvstksitron (kun saft)

1tssalt og pepper (smak til)

Urtedip:

2dlrømme (eller Crème fraîche)

2dlyoghurt naturell

1håndfullhakket persille

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader med varmluft.

Søtpotetmos

Skrell søtpotetene og kok til de er møre. Skjær i biter først om du ønsker at det skal gå raskere.
Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Bland inn litt smør og mos godt. Smak til med søtmosen med salt og pepper.

Cornflakespanert laks

Ha cornflakesen i en pose, og knus dem med hendene.
Rull fiskefiletene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i vispet egg, og til slutt i den knuste cornflakesen.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. Stek i ca ti minutter, eller til fisken er ferdig. Den blir best om den ikke blir stekt for mye.

Urtedip

Bland yoghurt og Crème fraîche og rør inn hakket persille, salt og pepper.
Servér med råkost, eller stenger av friske grønnsaker, for eksempel agurk og paprika.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit