brød og bakst
Bak fantastisk focaccia med urteolje
Hvis du plutselig kommer på at du har lovet et bidrag til koldtbordet, er focaccia den perfekte kriseløsningen.
![focaccia-pa-brett.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/7o7GBbTIBWJIxDxeoiEkPb/0758738c0dc4f1a96b2ed2111c5e7d80/focaccia-pa-brett.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
25min / 50min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du til en langpanne på 20X30 cm:
1 lhvetemel
1 posetørrgjær
7 dllunkent vann (evt. litt mer hvis nødvendig)
en halv tssalt
1 tssukker
2 ssgod olivenolje
Dette trenger du til urteolje:
2 dlExtra virgin olivenolje
2 feddhvitløk
1 tstimian
1 tsrosmarin
1 tsbasilikum
1 tsoregano
en halv glasssorte stenfrie oliven (gjerne kalamata)
Fremgangsmetode
Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig.
Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
Sett stekeovnen på 180 °C. Smør formen godt og hell i deigen i. La heve i cirka 15 minutter mens du rører sammen ingrediensene til oljen.
Stikk en finger ned i deigen, slik at det dannes små groper. Fordel oljeblandingen over focacciaen og stikk oliven ned i gropene.
Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆