Til hovedinnhold
brød og bakst

Sprø pai med spinat og fetaost

Gjestene dine kommer til å elske denne deilige paien med spinat, fetaost og soltørkede tomater!

Sprø pai med spinat og fetaost

40min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Paibunn:

kaldt smør (i terninger)

hvetemel

salt

kaldt vann

smeltet smør (+ 1 ss hvetemel til smøring av paiform)

Paifyll:

frossen spinat (tint)

gul løk (finhakket)

hvitløk (finhakket)

Olivenolje til steking

fetaost (i terninger)

soltørkede tomater i olje (strimlet)

egg

melk eller fløte

dijonsennep

revet sitronskall

salt

pepper

Fremgangsmetode

Paibunn

Skjær kaldt smør i små terninger og smuldre sammen med hvetemel og en klype salt. Bruk food processor med pulsfunksjon dersom du har det.
Tilsett én og én skje med kaldt vann til du kan samle deigen til en klump. Klapp deigen flat, pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt 1 ss smør til å pensle paiformen med. Dryss over mel og rist av eventuelt overflødig mel.
Dryss litt mel på et bakepapir og legg på paideigen. Dryss litt mel på toppen og dekk med nytt bakepapir. Kjevle ut til en jevnt tynn bunn som er stor nok til å dekke hele paiformen.
Fjern det ene bakepapiret og legg paibunnen over formen. Press godt inn i sidene la deigen henge litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel og sett kaldt i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200˚C. Legg et bakepapir på paiformen og fyll med tørkede erter eller ris – vekten holder bunnen på plass. Forstek bunnen midt i ovnen i 15 minutter.

Paifyll

Senk ovnstemperaturen til 175˚C.
Finhakk løk og hvitløk og surr i olje på middels sterk varme til løken er blank og mør.
Pisk sammen egg, melk eller fløte, dijonsennep og sitronskall, og smak til med salt og pepper.
Klem ut overflødig væske av den tinte spinaten og bland sammen med stekt løk.
Rør sammen egg og spinat og hell blandingen over paiskallet.
Skjær fetaost i terninger og strimle soltørkede tomater. Fordel jevnt utover paien.
Stek paien på rist midt i ovnen i 30-40 minutter. Når eggeblandingen er helt stiv er paien klar til servering.
Spinatpaien kan serveres varm, lun eller avkjølt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆