dessert og søt bakst
Bakte epler i ovn | Coop Prix
Eple er godt som dessert i hverdagen. Server bakte epler med vaniljeis eller kesam.
![bakte-epler](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6OcNI361I3vKOZgjl3SHQ7/0a91e89d94189b11cf658321657fb67a/bakte-epler.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkepler
en halv dlbrunt sukker
en halv dlrosiner
en halv dlmandler (grov hakket)
2 sssmør
Fremgangsmetode
Skyll eplene. Skjær av topplokket og skjær ut kjernehuset.
Bland sammen brunt sukker, rosin og mandler, og fyll i kjernehuset. Putt gjerne på topplokket igjen.
Ha eplene i en smurt ildfastform som du strør med litt sukker. Dette blir deilig karamellsaus.
Stekes i midten i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til eplene er møre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆