Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Superenkel snickers iskake

Denne latterlig enkle Snickers-iskaken kommer til å imponere alle som smaker på den herfra til månen.

snickers iskake toppet med sjokolade- og karamellsaus

5t 15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

1pksmå Snickers (sekspakk)

5stkvaniljeis (store kuler)

1 og en halvlsjokoladeis

5stkkjeks, for eksempel peanøttkjeks

7skiversjokoladerullekake

Til servering:

1dæsjSjokoladesaus og karamellsaus.

Fremgangsmetode

Finn fram en stor bolle på om lag 2,5 liter som tåler frysing, og sett den i kjøleskapet så den blir kald. Ta samtidig ut isen av fryseren slik at den blir litt mykere.
Del Snickers-ene i tynne skiver på cirka en halv centimeter i tykkelse. Ta bollen ut av kjøleskapet, og dekk innsiden med plastfolie som stikker over kanten.
Legg én og én Snickers-skive i bollen, og trykk den mot kanten slik at den sitter litt fast. Fortsett til hele innsiden av bollen er dekket - unntatt de to øverste centimeterne.
Rør sammen sjokoladeisen med knuste kjeks i en separat bolle. La stå.
Rør vaniljeisen myk, og smør den forsiktig over Snickers-skivene i serveringsbollen. Laget skal være mellom en og to centimeter tykt.
Fyll deretter midten med sjokoladeisen, og trykk forsiktig ned så alle tomrom blir tettet. Stryk toppen glatt med en slikkepott.
Legg skivene med rullekake på toppen, og trykk dem lett ned i isblandingen. Sett deretter hele bollen i fryseren natten over, eller i minst fem timer.
Når du skal servere legger du en serveringstallerken over bollen, før du forsiktig snur dem opp ned slik at rullekaken ligger ned mot tallerkenen. Løft bollen av, og dra deretter plastfolien av.
La kaken stå i romtemperatur i 10-15 minutter før servering, og hell masse sjokolade- og karamellsaus over rett før den skal deles opp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit