Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Himmelsk bringebærterte med smak av sommer

Bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Med en god kremost, og hvit sjokolade blir den himmelsk god!

Himmelsk bringebærterte med smak av sommer

20min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

250ghvetemel

200gkaldt smør (i terninger)

50gmelis

1stkegg

Tertefyll:

3dlkremfløte

en halvstkvaniljestang

150ghvit sjokolade

100gPhiladelphia kremost naturell

300gfriske bringebær

Fremgangsmetode

Kjør alle ingrediensene til tertedeigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke kjører deigen for lenge, da kan den bli seig og trekke seg sammen under steking.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, i ca. 1 time.
Kjevle ut deigen til en sirkel med ca. 3-4 mm tykkelse. Ha deretter deigen i terteformen og fjern overflødig deig. Prikk bunnen lett med en gaffel og la den hvile på nytt i kjøleskapet i ca. 1 time.
Før steking, legg et bakepapir i terteformen over deigen, og fyll det med tørkede erter. Slik hindrer du deigen fra å blåse seg opp under steking.
Stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 8 minutter. Ta deretter ut bakepapiret med ertene og stek videre i ca. 8 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøl terten.

Fyll

Varm opp fløten og vaniljestangen. Ha i hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen har smeltet.
Rør inn Philadelphia-osten og la blandingen avkjøles i kjøleskapet. Pisk blandingen lett sammen før du heller den i terteformen. Smør fyllet jevnt utover og pynt med friske bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn