Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hjemmelaget karamellsaus til iskrem

Karamellsaus er alltid godt til iskrem, men har du prøvd å lage det selv før? Det passer nemlig supert ikke bare til iskrem, men også på pannekaker, kaker og andre desserter!

Hjemmelaget karamellsaus til iskrem

25min

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

kremfløte

sukker

meierismør

vaniljesukker (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Smelt sukkeret til en jevn masse i en stor tykkbunnet kjele.
Tilsett fløten litt etter litt og rør hele tiden.
Når massen er jevn har du i smøret litt og litt mens du fortsetter å røre.
Til slutt kan du tilsette vaniljesukker om ønskelig.
La karamellsausen avkjøles litt, og ha så over på glass.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆