dessert og søt bakst
Hjemmelaget karamellsaus til iskrem
Karamellsaus er alltid godt til iskrem, men har du prøvd å lage det selv før? Det passer nemlig supert ikke bare til iskrem, men også på pannekaker, kaker og andre desserter!
![Hjemmelaget karamellsaus til iskrem, lagt på syltetøyglass, som står på trefjøl med linserviett. En skje løfter karamellsaus ut av glasset.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4CUYItaZxPKwRyK2lhfY7k/0875bee7b530a58cfa77019163eae297/Hjemmelaget_karamellsaus_til_iskrem.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
25min
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
2 og en halv dlkremfløte
100 gsukker
30 gmeierismør
1 tsvaniljesukker (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Smelt sukkeret til en jevn masse i en stor tykkbunnet kjele.
Tilsett fløten litt etter litt og rør hele tiden.
Når massen er jevn har du i smøret litt og litt mens du fortsetter å røre.
Til slutt kan du tilsette vaniljesukker om ønskelig.
La karamellsausen avkjøles litt, og ha så over på glass.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆