dessert og søt bakst
Sjokolademuffins med avokado
Disse sjokolademuffinsene har en hemmelig ingrediens som gjør dem ekstra myke og saftige, nemlig avokado!
![Sjokolademuffins med avokado i deigen, bakt i turkise og lilla muffinsformer med hvite prikker. Lys trebakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4Wdagy3flHNJG5PSujZTR0/b66bbeb1d31cc1bec5ec76898af1efd0/Sjokolademuffins_med_avokado.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
1 og en fjerdede dleplemos
50 gbrunt sukker (eller flytende honning)
1 stkmoden avokado (i biter)
3 stkegg
50 gbakekakao
en fjerdedel tssalt
70 gfint sammalt hvetemel
1 tsbakepulver
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 8-10 muffins.
Forvarm ovnen til 180°C. Sett 8-10 muffinsformer utover et stekebrett, eller i et muffinsbrett om du har.
Ha eplemos, brunt sukker og avokado i en food processor. Kjør maskinen til blandingen er jevn. Tilsett eggene, og kjør maskinen noen sekunder til, eller til eggene er godt blandet inn.
Hell alt over i en bakebolle. Sikt over kakao, salt, mel og bakepulver. Rør inn det tørre med en slikkepott eller en skje.
Fordel blandingen mellom formene, de skal bli ca. ¾ fulle.
Stek muffinsene i ca. 25 minutter. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en kakepinne eller tannpirker inn i midten av en muffin; Sitter det våt røre igjen på pinnen, trenger de noen minutter til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆