Til hovedinnhold
  • Alle ingrediensene må være romtempererte. Det er et godt tips uansett hva du skal lage. Det er mye kjemi i baking, og selv små temperaturforskjeller kan utgjøre en forskjell. Også når du baker makroner. 
  • Skold mandler og kjør i foodprosessor med melis.  Dette gir deg et fint mandelmel, som skal siktes. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.
  • – Det er viktig å stivpiske marengsen til den blir så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at innholdet faller ut, fortsetter hun.
  • Når marengsen endelig har fått sine rette konsistens, blander Thea den med en tykkere konditorfarge. Hun unngår de flytende variantene.
  • – Bruk en krempose med rund tupp til å sprøyte ut makronene på bakepapiret.  La makronene stå og tørke på stekebrettet før du steker dem, påpeker Thea. Dette kan ta alt fra 20 minutter til 1 time, avhengig av fuktigheten i rommet. Makronene er ferdig tørket når de har fått en «skorpe».
  • Videre tipser Thea om å ha en ekstra stekeplate under platen med makronene. – Dette er for å unngå det blir for varmt for makronene og at de ikke sprekker på toppen. Det er også viktig å steke makronene på over- og undervarme, ikke varmluft, legger Thea til.
  • Det er viktig å følge med når du steker makroner. Ovner er forskjellige og steketiden kan variere. Hvis makronene på den ene siden av stekebrettet sprekker, kan det være at ovnene er sterkest på den ene siden og da er det lurt å snu brettet halvveis i steketiden.
  • – Makroner uten fyll kan oppbevares i en tett boks i 2-3 dager. Makroner med fyll kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskap.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆