dessert og søt bakst
Vidunderlig enkel ostekake med jordbær og sjokolade
Enklere ostekake enn denne fløyelsmyke fristelsen skal du lete lenge etter! Friske jordbær og søt melkesjokolade gjør sommerkaken komplett.
![Ostekake med sjokolade og jordbær på hvitt fat fra siden av](/assets/contentful/b26eki8n3vte/68Dg5I7DFaKcDea3X1RYvN/aac1dce816a0bf960aa3145a777b904d/ostekake_jordber_melkesjokolade_2.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
![Ostekake på et hvitt fat ovenfra mens et stykke blir tatt](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6m9F6rpHsAQ0YCKO3BbQ3m/4a981c825c49044d7acd2f5b3041cd1e/ostekake_jordber_melkesjokolade_5.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1/2
10min / 6t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til bunnen:
225 ghavrekjeks
120 gsmeltet smør
Dette trenger du til ostemassen:
2 og en halv dlkremfløte (kald)
100 gsukker
375 gnaturell kremost (romtemperert)
200 gfriske jordbær
150 gmelkesjokolade (smeltet)
1 dæsjspiselige blomster (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Start med bunnen
Bruk food processor til å knuse kjeksen eller ha i en brødpose og knus med en kjevle.
Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha kjesksmulene i kasserollen med smøret og bland godt. Hell blandingen over i kakeformen og press lett ned med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens ostemassen lages.
Lag ostemassen
La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet og bland sammen kremfløte, sukker og kremost til en jevn ostekrem. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være kremet og luftig men ikke så mye som en stivpisket krem.
Del jordbærene i mindre biter og rør inn i ostekremen. Det gjør ikke noe om de knuser litt.
Smelt sjokolade over vannbad. Bruk en slikkepott til å forsiktig vende sjokoladen inn i ostemassen. Rør så lite som mulig for å få en marmorert effekt. Spar litt sjokolade til toppen.
Hell ostekremen over kjeksbunnen og fordel jevnt. Ringle over resten av sjokoladen, dekk til kakeformen og sett til avkjøling i 6 timer, eller natten over, slik at kaken får stivnet skikkelig. Kaken må oppbevares kjølig helt til den skal serveres.
Pynt med friske jordbær og evt. spiselige blomster rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆