Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Blåskjell med eplemost, hvitløk og urter

En herlig duft av hvitløk og sitrongress bærer bud om et skikkelig festmåltid. Her får du sjømat-ekspertens blåskjell-favoritt!

skalldyrfest-blaskjell.jpg

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

2feddhvitløk

1tssitrongress

1stkrød chili

1stkgulrot

1stksjalottløk

2sssmør

1dlsyrlig norsk eplemost (gjerne Änglamarks økologiske eplemost)

1kgblåskjell

1nevefriske urter (for eksempel dill, estragon og persille)

Fremgangsmetode

Finhakk grønnsakene.
Fres grønnsakene kjapt i meierismør i en stor kjele.
Hell på eplemost, kok opp og tilsett blåskjell.
Damp under lokk til blåskjellene har åpnet seg. Ha på hakkede urter og server.

Slik sjekker du blåskjell

Gå alltid grundig gjennom blåskjellene før de havner i gryta. Kast skjell som er ødelagt eller ikke lukker seg når du banker lett på skallet.
Vask de friske skjellene under rennende vann og fjern byssustrådene (skjegget). Kast også skjell som ikke åpner seg etter damping.
Blåskjell du kjøper i butikken er alltid trygge, men har du plukket blåskjell selv bør du sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel først.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit