Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Britisk mat på sitt beste

Engelsk kjøkken har lenge hatt et dårlig rykte. Men én rett har alltid vært en favoritt hos lokalbefolkningen og turister - nemlig Fish and chips.

Britisk mat på sitt beste

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

800gpoteter (Beate)

1 og en halvlsolsikkeolje

700gtorskefilet (eller koljefilet)

50ghvetemel

1dæsjsalt og pepper

1tsbakepulver

125mliskaldt øl (eller mineralvann med bobler)

300gfrosne erter

2sssmør (eller god olivenolje)

1tssitronsaft

1stksitron (i båter)

Fremgangsmetode

Skrell potetene og del dem i tykke staver. Kok dem i saltet vann til de er møre.
Sil av vannet og tørk potetstavene forsiktig med kjøkkenpapir.
Varm 1,5 liter solsikkeolje i en høy gryte.
Kok potetene (i omganger) i oljen når den er varm og det fosser rundt potetene. Når potetene er gylne, legges de over på en rist. Salt potetene. Gjenta dette til du har fritert alle potetene.
Del all fisken på langs i 4 like deler slik at alle fire får hver sin fiskefilet.
Legg 4-5 ss mel på en tallerken. Krydre melet med litt salt og pepper.
Vend fisken i melet.
Lag en røre med mel, bakepulver og øl. Dypp fisken i røren og slipp dem forsiktig ned i oljegryten som du stekte potetene i. Pass deg slik at det ikke spruter varm olje på deg.
Stek fisken til den er gyllen.
Ertene kokes i lettsaltet vann. Sil av vannet når ertene har kokt noen minutter. Mos ertene med en gaffel sammen med smør eller olivenolje og sitronsaft.
Server fiskefiletene med ertemosen, pommes frites og sitronbåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn