Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Gratinert sjøkreps med spennende smaker

Med godt smør, litt forskjellig krydder og urter lager du gratinerte sjøkreps med tre ulike smaker på bare noen minutter.

Gratinert sjokreps på fat på et blått bord

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Smørkrem:

100gmeierismør (temperert)

1potteestragon

1stkfinrevet skall av sitron

1tsgrovkvernet pepper

Asiatisk gratinert sjøkreps:

10gfinhakket chili

10grevet ingefær

1feddhvitløk

100gmeierismør (temperert)

1stkfinrevet skall av sitron

Sitron og kapers gratinert sjøkreps:

40gkapers

100gmeierismør (temperert)

20ghakket kruspersille

1stkfinrevet sitronskall

1stksitronsaft

Fremgangsmetode

Pisk det tempererte smøret luftig i en kjøkken­maskin og tilsett ingredien­sene, vend rundt med en slikkepott og ha smøret i en sprøytepose.
Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel smøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet blir dekket.
Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 grader i 4­ til 5 min.
Sevér gjerne sammen med godt brød og en frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit