fisk og sjømat
Gratinert sjøkreps med spennende smaker
Med godt smør, litt forskjellig krydder og urter lager du gratinerte sjøkreps med tre ulike smaker på bare noen minutter.
![Gratinert sjokreps på fat på et blått bord](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5HDiYsfX7NyiZGfuKSMUiP/a4d7f21d2980cd38efced69c33c41247/gratinert-skjokreps.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Smørkrem:
100 gmeierismør (temperert)
1 potteestragon
1 stkfinrevet skall av sitron
1 tsgrovkvernet pepper
Asiatisk gratinert sjøkreps:
10 gfinhakket chili
10 grevet ingefær
1 feddhvitløk
100 gmeierismør (temperert)
1 stkfinrevet skall av sitron
Sitron og kapers gratinert sjøkreps:
40 gkapers
100 gmeierismør (temperert)
20 ghakket kruspersille
1 stkfinrevet sitronskall
1 stksitronsaft
Fremgangsmetode
Pisk det tempererte smøret luftig i en kjøkkenmaskin og tilsett ingrediensene, vend rundt med en slikkepott og ha smøret i en sprøytepose.
Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel smøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet blir dekket.
Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 grader i 4 til 5 min.
Sevér gjerne sammen med godt brød og en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆