Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med avokadokrem

Laks med asiatisk vri smaker utrolig friskt med en deilig avokadokrem og kokt ris.

Laks med avokadokrem, ris og limebåter, ligger på en hvit tallerken

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800glaksefilet

4sssweet chili saus

4sssoyasaus

2sssmør

3dlris

2stkavokado

1dlrømme

1stklime

en halvtssalt

en halvtspepper

1stkliten potte frisk koriander

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 230 grader med grillelementene på. Del 800 g laks i 4 porsjonsstykker og legg i en ildfast form.
Hell over 4 ss sweet chilisaus og 4 ss soyasaus. Legg 2 ss smør i formen. Sett formen under grillelementet i ca. 5 minutter, til laksen har fått farge. Skru av varmen og la formen stå 10 minutter til.
Kok 3 dl ris etter anvisning på pakken.
Skrell og mos 2 avokado med gaffel. Rør inn 1 dl rømme og saften av ½ lime. Smak til med ½ ts salt og ½ ts pepper. Del ½ lime i båter og hakk litt korianderblader.
Server grillet laks med soyasmøret fra formen, kokt ris, avokadokrem, friske korianderblader og limebåter.
Tips! Du kan også grille laksen i en aluminiumsform på grillen ute.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit