Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grillet paprikasaus til hvit fisk

Tomatisert saus har du sikkert spist til det kjedsommelige sammen med hvit fisk, men paprikasaus har du kanskje ikke tenkt på før?

Grillet paprikasaus til hvit fisk, i hvitt sausenebb, på rustikk trebakgrunn. Grillet paprika og lyseblå grytekluter ved siden av.

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

2stkrød paprika (store)

2stksjalottløk (små)

1ssolivenolje

1dlrødvin (eller fiskekraft)

2tsurter (fks. timian, persille eller Provencekrydder)

1tschilisaus

1dlfløte (valgfritt)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på full guffe.
Kutt paprikaen i to på langs, og skjær av bunnen og toppen. Da får du flate stykker av paprika som blir jevnt og godt grillet i ovnen.
Legg paprikaene på en rist eller stekeplate med aluminiumsfolie, og sett inn i ovnen. Følg med, og snu dem underveis slik at de blir jevnt grillet.
Ikke vær redd for at den blir brent ­­– noen sorte flekker gjør ingenting. Se gjerne at det bobler litt i skallet!
Ta ut paprikaene, flå skallet og skrap bort frøene. Mos paprikaene til en tykk grøt.
Stek løken myk i en liten kjele, og ha i den moste paprikaen, vin (evt. kraft) og urter. La koke litt til, smak til med krydder og mos med stavmikser.
Jevn sausen med fløte hvis du ønsker en mildere saus. Server med hvit fisk og grønne grønnsaker!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit