fisk og sjømat
Grillet scampi i green curry
Grill scampi raskt på grillen, og server dem med ris og grønn thai curry med kokosmelk, grønnsaker og masse deilig smak av chili, lime og koriander.
![Green curry i prikkete hvit skål, med fargerike grønnsaker, fersk koriander og grillet scampi. Skålen står på en lys trefjøl med grillet lime på siden, og grønne blader til pynt.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/76uXXEM81ONimcgMOrps76/b9fbc90a56f0b60226644d6812b2b748/775x465-scampi.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 pkCoop Grill Perfekt Scampi med chili og hvitløk
2 pkJasminris Boil in bag
4 ssgrønn curry paste
4 dlkokosmelk
3 stilkersitrongress
2 stkgrønne chili (i skiver)
4 ssfiskesaus
1 tskyllingfond (eller buljong)
2 dlvann
1 stksquash
1 posesukkererter
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
2 stklime (kun saft)
1 stklime (kun skall)
20 gfersk mynte
1 tshavsalt
1 håndfullfersk koriander (til servering)
Fremgangsmetode
Ha curry paste, kokosmelk, sitrongress, skivet chili, fiskesaus, vann og fond i en gryte. Stilkene av sitrongress skal være hele. Kok opp og la trekke i 10 min.
Vask og rens squash, sukkererter og paprika. Kutt i strimler, deretter i skiver på rundt 4 cm.
Ha grønnsakene oppi gryten, og la småkoke i 2 min. Ta ut sitrongress, og tilsett limesaft og -skall, salt og fersk mynte.
Grill rekespydene. Kok opp risen. Server risen i en bolle, fyll på med grønnsaker og legg grillspydet på toppen. Toppes med koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆