fisk og sjømat
Hjerteskjell a la vongole
Vi har latt oss inspirere av den italienske klassikeren Spaghetti alle Vongole, men byttet ut middelhavsskjellene vongole med mer hjemlige hjerteskjell. Hjerteskjell i kombinasjonen med hvitløk, chili og persille er helt perfekt.
![hjerteskjell-a-la-vongole-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5LDDASs8UGCX6zsn8jC3hU/a168e8f4f37286a65e0208321c0e1cf7/hjerteskjell-a-la-vongole-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
2 ssolje
2 tsfinhakket chili
2 feddhvitløk
1 kghjerteskjell
2 dlhvitvin
3 sshakket persille
Fremgangsmetode
Hjerteskjell vokser i sand, så det kan være lurt å skylle dem litt ekstra før bruk. La dem gjerne ligge i vann til du skal bruke dem, hvis du har mulighet til det.
Ha olje, chili og hvitløk i en dyp stekepanne med lokk og varm opp.
Når hvitløken begynner å bli gyllen og gi fra seg deilig duft, har du i skjellene og vin.
Kok opp på høy varme.
Etter to minutter, setter du lokket på pannen og lar det koke videre et par minutter til skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Server med en gang.
Til disse hjerteskjellene kan du selvfølgelig servere spagetti, så blir retten helt lik den italienske vongole-favoritten. Brød er også et godt alternativ.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆