Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laksetartar med eplesalat og pepperrotrømme

Rå laks er så digg! Bland den med rødløk, revet pepperrot og sitron til en fin-fin middagsrett som passer like godt til hverdag og helg. Server gjerne med eplesalat med gressløk og fersk pepperrotkrem for å få maksimalt ut av smakene.

laks--tartar-med-eplesalat-og-pepperrotromme_veslemoy-vraskar_2013_1.jpg

15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

300glaksefilet

1stkrødløk

1sspepperrot

1dlolivenolje

en halvstksitron

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til eplesalat:

1stkgrønt eple

5ssgressløk

2stkhjertesalat

1dæsjolivenolje

1tssitronsaft

1klypeflaksalt

Dette trenger du til pepperrotrømme:

2dlrørosrømme

1sspepperrot

1klypesalt

Fremgangsmetode

Kutt laksefilet i små terninger.
Finkutt rødløk, og riv pepperrot.
Press sitronsaften.
Bland alt sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Slik lager du eplesalat

Kutt eplet i tynne strimler.
Finhakk gressløk.
Hjertesalat rives i grove biter. Bruk gjerne annen salat som ruccola, frisé eller romano.
Bland alt sammen og smak til med sitron, olivenolje og salt.

Slik lager du pepperrotrømme

Pisk sammen fersk pepperrot og rømme til en fast krem.
Smak til med salt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit