Til hovedinnhold
skrei

Mandelpanert skrei med stekte grønnsaker og ertepuré

Skrei panert med mandler og øl gir fisken en sprø stekeskorpe og masse god smak, nesten som fish and chips. Uten at du trenger å trekke fram frityrgryta.

Mandelpanert skrei servert på en seng av grønnsaker på hvit firkantet tallerken med metallgaffel ved siden av.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkskreifileter (uten skinn og bein)

en halvdlhvetemel

1bokslyst øl (liten)

en halvdlstrøkavring

1tssalt

en halvdlfinhakkede mandler

2tsfinhakket timian

2ssolivenolje

2stkgulrøtter (finsnittet)

1stkrødløk (i skiver)

1stkbrokkoli (kun stilken)

en halvstkrød chili

Ertepuré:

300gfrosne erter

2sssmør

2sslettrømme

1tssalt (smak til)

1tspepper (smak til)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha hvetemel og øl i hver sin skål. Bland strøkavring, salt, finhakkede mandler og timian i en tredje skål.
Legg skreifiletene først i hvetemel, så i øl og rull dem til slutt i mandelblandingen. Legg dem på stekebrettet, drypp med olivenolje og bak i ovnen i 12-15 minutter.

Ertepuré

Kok ertene møre i vann. Sil av vannet og kjør ertene til puré sammen med smør og rømme, salt og pepper.
Finsnitt gulrøtter, rødløk og brokkolistilken. Finhakk chilien. Stek grønnsakene og chili møre i en varm panne. Server panert skreifilet med grønnsaker og ertepuré.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit