20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkskreifileter (uten skinn og bein)
en halv dlhvetemel
1 bokslyst øl (liten)
en halv dlstrøkavring
1 tssalt
en halv dlfinhakkede mandler
2 tsfinhakket timian
2 ssolivenolje
2 stkgulrøtter (finsnittet)
1 stkrødløk (i skiver)
1 stkbrokkoli (kun stilken)
en halv stkrød chili
Ertepuré:
300 gfrosne erter
2 sssmør
2 sslettrømme
1 tssalt (smak til)
1 tspepper (smak til)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha hvetemel og øl i hver sin skål. Bland strøkavring, salt, finhakkede mandler og timian i en tredje skål.
Legg skreifiletene først i hvetemel, så i øl og rull dem til slutt i mandelblandingen. Legg dem på stekebrettet, drypp med olivenolje og bak i ovnen i 12-15 minutter.
Ertepuré
Kok ertene møre i vann. Sil av vannet og kjør ertene til puré sammen med smør og rømme, salt og pepper.
Finsnitt gulrøtter, rødløk og brokkolistilken. Finhakk chilien. Stek grønnsakene og chili møre i en varm panne. Server panert skreifilet med grønnsaker og ertepuré.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆