Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt laks med agurksalat

Dette er norsk tradisjonsmat som både er sunn, og riktig så enkel å lage. Laks blir perfekt stekt når den bakes i ovnen, og en frisk agurksalat hører selvfølgelig med!

Et stykke ovnsbakt laks på hvit middagstallerken, med granateple frø strødd over. Agurksalat og kokte poteter ved siden av på tallerkenen.

15min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ovnsbakt laks:

4stkLaksefilet uten skinn i porsjonsstykker (ca. 150 gram per porsjon)

1tssalt

1tsnykvernet pepper

en halvstksitron

en halvsssmør eller olje

Agurksalat:

1stkagurk

1tshavsalt

1ssolje

1sseddik

tre fjerdedelersssukker

en halvsssitronsaft

Fremgangsmetode

Ovnsbakt laks

Bruk en ildfastform og pensle den med olje eller smør.
Legg laksen i formen, ha over litt sitronsaft og salt/pepper.
Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 - 12 minutter.

Agurksalat

Skjær agurken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.
Ha agurken i en bolle, tilsett salt og la det trekk ut vesken. Sil av vesken.
Bland sammen olje, eddik, sukker og sitron. Rør godt. Tilsett det sammen med agurken, rør godt og smak til med sukker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit