Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt laks med fennikel og tabbouleh

Laks er en takknemlig fisk. De fleste liker rosa fisk, og den passer med masse ulikt tilbehør. Fennikel og en smaksrik bulgursalat fra Midtøsten er et spenstig følge.

Ovnsbakt laks med fennikel og tabbouleh

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800glaksefilet (i skiver, med skinn, ev. ørretfilet)

2stkfennikel (i båter)

1stksitron (i båter)

3ssextra virgin olivenolje

1tstørket gressløk

1tsgrovt flaksalt

en halvtspepper

1dlrevet parmesan

1ssfinhakket gressløk (fersk)

Dette trenger du til tabbouleh:

200gbulgur

1stkslangeagurk (i små terninger)

3stktomater (i små terninger)

3stkvårløk (finsnittet)

30gfersk mynte (finhakket)

30gfersk bladpersille (finhakket)

en halvdlextra virgin olivenolje

1stksitron (saft og revet skall)

1feddhvitløk

1tsfennikelfrø (ristede)

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til urtedressing:

en halvdlmajones

1dllettrømme

1tssitronsaft

1stksitron (revet skall)

3ssfrisk gressløk (finhakket)

1ssfrisk koriander (finhakket)

1feddhvitløk (presset eller finhakket)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 ̊C. Smør en langpanne med litt olje, eller kle den med bakepapir.
Tørk lakseskivene med kjøkkenpapir og legg dem i langpannen med skinnsiden ned.
Rens og del hver fennikel i 4 båter og del sitronen i 8 båter. Legg dem sammen med fisken.
Rør sammen olje, tørket gressløk, flaksalt og pepper i en skål og pensle laks og fennikel godt.
Bak det midt i ovnen i 15 minutter.
Dryss over ¾ av parmesanosten og stek i ytterligere 5 minutter eller til fisken er ferdig stekt.
Server ovnsbakt laks med et dryss fersk gressløk og resten av parmesanosten, urtedressing og frisk tabbouleh.

Slik lager du tabbouleh

Tilbered bulgur som anvist på pakningen.
Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med teskje. Skjær i små terninger. Del tomatene i to, skrap ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rens og finsnitt vårløk.
Fjern stilkene fra mynteblader og bladpersille og finhakk med kniv eller urtehakker.
Rør sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall, revet hvitløk og ristede fennikelfrø i en skål.
Bland bulgur og grønnsaker. Hell over marinaden og smak til med salt og pepper.

Slik lager du urtedressing

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn